متریال ترمووود

آشنایی با متریال ترمووود

فهرست مطالب

امروزه متریال مختلفی در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود که یکی از پرطرفدار ترین آن ها ترمووود است. ترمووود در واقع یکی از انواع متریال ساختمانی است که در سال های اخیر رواج گسترده ای پیدا کرده است. به طوری که این محصول به جایگاه خوبی در بین طراحان دست یافته است. ترمووود دارای ویژگی های منحصر به فردی است که باعث استفاده گسترده آن گردیده است. ما در این مقاله سعی داریم شما را با متریال ترمووود ، ویژگی ها و روش ساخت آن آشنا کنیم. پس اگر شما هم قصد دارید تا با این متریال آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.

متریال ترمووود چیست؟

ترمووود در حقیقت همان چوب طبیعی است. این محصول شباهت ظاهری زیادی به چوب طبیعی داشته به همین خاطر مورد پسند اغلب افراد واقع شده است. ترمووود اولین بار در کشور فنلاند تولید شد. در واقع این محصول طی فرآیند پیشرفته ای که تیمار حرارتی نام دارد تولید می شود. چوب ها در چندین مرحله توسط بخار آب و تحت حرارت بالا اصلاح شده و در نهایت به چوب ترمووود تبدیل می شوند. در فرآیند تولید ترمووود چند فاکتور به صورت همزمان مهم است. این فاکتور ها شامل :

متریال ترمووود چیست
  • دستگاه حرارت دهی : در فرآیند تولید ترمووود از دستگاه های پیشرفته ای استفاده می شود که به صورت یکنواخت حرارت را به قسمت های مختلف چوب می رسانند. درجه حرارت این دستگاه ها قابل کنترل هستند ؛ که درجه حرارت ایده آل آن از 180 تا 230 متغیر است.
  • بخار آب : هنگامی که چوب در معرض حرارت قرار می گیرد باید یک عامل خنک کننده ای وجود داشته باشد تا مانع افزایش حرارت بیش از حد در چوب شود. برای این منظور از بخار آب و گاهی هم روغن استفاده می شود
  • فضای خلاء : چوب در یک محیط بدون اکسیژن حرارت داده می شود. چرا که وجود هوا باعث سوختن چوب می شود.

روش ساخت متریال ترمووود

فرآیند تولید ترمووود بسیار حساس است و بایستی با دانش و دقت فراوان انجام شود. در فرآیند تولید ترمووود ابتدا باید چوب هایی ( درختان سوزنی برگ یا پهن برگ ) که مناسب تیمار حرارتی هستند انتخاب شوند. این چوب ها را به کارگاه انتقال داده و پوسته آن ها را جدا می کنند. بعد از این مرحله چوب ها را به ضخامت های مورد نظر برش داده و به الوار هایی با طول متفاوت تبدیل می کنند.

روش ساخت متریال ترمووود

از این لحظه به بعد فرآیند تیمار حرارتی آغاز می شود. در اثر این فرآیند بافت سلولی چوب دچار تغییر می شود و تمام صمغ ، رطوبت و سلول های قندی چوب از بین رفته یا تبخیر می شود. در این مرحله الوارها داخل دستگاه ها قرار می گیرند. سپس طی مدت کوتاهی حرارت را به 100 درجه سانتی گراد می رسانند و بعد از آن به آرامی حرارت را تا 130 درجه سانتی گراد افزایش می دهند که این کار موجب تبخیر شدن رطوبت بافت چوب می شود. در مرحله بعدی برای افزایش ثبات چوب ، حرارت را تا 180 الی 190 درجه سانتی گراد افزایش می دهند. این مرحله 2 تا 4 ساعت طول می کشد. در مرحله نهایی چوب را توسط آب خنک می کنند که در این مرحله چوب حدودا 4 درصد جذب رطوبت دارد.

انواع چوب ترمووود

ترمووود بر اساس روش تولید به دو نوع تقسیم بندی می شود که قیمت نهایی محصولات این دو نمونه با یکدیگر متفاوت است. این دو روش مراحل تولید مشابهی دارد و فقط در افزایش درجه حرارت و مدت زمان حرارت دهی متفاوت است. ترمووود بر این اساس به دو کلاس تبدیل می شود :

  1. ترمو class-S

چوب ترمووود class-S برای فضاهای بیرون ساختمان مانند : نما ، آلاچیق ، درب و پنجره و … استفاده می شود. این روش تولید به پایداری و ثبات چوب در برابر شرایط محیطی تاکید دارد. این نوع از ترمووود همچنین برای مکان هایی مثل : سونا ، جکوزی و سرویس بهداشتی که در معرض رطوبت زیاد قرار دارند کاربرد دارد.

  1. ترمووود Class-D

برای تولید ترموود با این روش از سخت چوب ها و نرم چوب ها استفاده می شود. محصولات ترمووود Class-D فقط برای پوشش نمای ساختمان کاربرد دارند. این روش به افزایش مقاومت و دوام ترمووود تاکید می کند. در این کلاس حرارت را تا 220 درجه سانتی گراد افزایش می دهند تا چوب در برابر عوامل مخرب محیطی آسیب کم تری ببیند.

انواع چوب ترمووود

استعلام قیمت و مشاوره رایگان

برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان در خصوص قیمت ترمووود با ما تماس بگیرید

ویژگی های متریال ترموووود

  • یکی از مشخصات منحصر به فرد ترمووود که باعث امتیاز بالای آن شده این است که ترمووود فاقد هر گونه مواد شیمیایی است. در حقیقت این محصول بدون استفاده از مواد و ترکیبات شیمیایی مانند رزین ساخته شده و به همین خاطر ساختار بهینه ای پیدا کرده است. ترمووود به دلیل داشتن این ویژگی خاص سازگار با سلامت انسان و محیط زیست محسوب می شود. همین ویژگی کافی است تا توجه معماران و طراحان به این متریال طبیعی معطوف شود.
  • به دلیل این که ترمووود در معرض حرارت بالا قرار می گیرد مقاومت فیزیکی آن افزایش پیدا می کند. به طوری که ترمووود نسبت به چوب طبیعی از ماندگاری بالاتری برخوردار است.
  • عملیات حرارتی باعث کاهش رطوبت چوب می شود و این مهم باعث ثبات ابعادی بالای ترمووود می گردد.
  • یکی از ویژگی های ترمووود وزن سبک آن است. با وجود وزن کم ترمووود اما از مقاومت خوبی برخوردار است.
  • ترمووود با داشتن ظاهر طبیعی فضای خاصی را به وجود می آورد و حس مطلوبی را در افراد ایجاد می کند.
  • این محصول قابل تجزیه است به عبارتی پس از پایان دوره مصرف مجددا وارد چرخه بازیافت می شود.
  • ترمووود با قابلیت جذب صدا به عنوان عایق صوتی خوبی شناخته می شود ؛ یعنی این محصول نویزهای اضافه را جذب کرده و به همین علت است که در ساخت آلات موسیقی کاربرد دارد.
  • ترمووود در شرایط جوی نامساعد مثل گرما و سرمای بیش از حد دچار واکنش منفی یا همان انقباض و انبساط نمی شود ، حتی در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. به همین خاطر در مناطق مرطوب کشور کاربرد گسترده ای دارد.
  • ترمووود علاوه بر مواردی که گفته شد حتی در برابر نفوذ حشرات ، قارچ ، باکتری ، کپک و … نیز مقاومت بالایی دارد.
ویژگی های ترمووود

معایب متریال ترمووود

  • اگر در معرض اشعه مضر خورشید قرار بگیرد پس از مدتی رنگ خود را از دست می دهد.
  • در طی فرآیند تولید مقاومت مکانیکی چوب کاهش پیدا می کند.
  • ترمووود متریال طبیعی است به همین خاطر قیمت ترمووود از سایر متریال بیش تر است.

کاربرد متریال ترمووود

چوب ترموود فنلاندی به دلیل مقاومت بالا در برابر شکست ، جذب حداقلی رطوبت و هدایت حرارتی کم نسبت به چوب معمولی کاربرد گسترده ای دارد. به طور کلی فرآیند اصلاح حرارتی با بهبود خواص چوب موجب شده تا این چوب در طیف وسیعی از کاربرد ها قرار گیرد. به صورتی که از آن هم در فضای داخلی و هم فضای بیرونی استفاده می شود.

کاربرد متریال ترمووود

استفاده خارجی از متریال ترمووود

این محصول به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت ، پوسیدگی و سایر عوامل محیطی دیگر ، گزینه مناسبی برای پروژه های بیرونی محسوب می شود. برخی از کاربرد های عمده ترمووود در فضای بیرونی شامل موارد زیر است :

استفاده از ترمووود در فضای خارجی

استفاده داخلی از متریال ترمووود

ظاهر جذاب ترمووود و حذف رزین باعث شده تا ترموود برای پروژه های داخلی مانند موارد زیر ایده آل باشد :

  • روکش فلزی داخلی ؛
  • سونا ؛
  • مبلمان ؛
  • دیوار پوش ؛
  • کفپوش داخلی ؛
  • دیوار پوش ؛
  • میز عسلی ؛
  • فلاور باکس ؛
  • دکوراسیون داخلی.
استفاده از ترمووود در دکوراسیون داخلی
سخن پایانی

چوب یکی از ابزارهایی است که از زمان گذشته تا کنون در کاربرد های مختلف مثل : گرم کردن ، ساختن آشیانه ، قایق ، کشتی و … توسط انسان استفاده می شود. امروزه چوب برای ساخت ابزار تزیینی و همچنین قسمت های مختلف ساختمان کاربرد ویژه ای دارد. چوب مورد استفاده در کاربردهای مختلف حاصل بریدن درختان است. چوب ترمووود با برش چوب های مختلف و در اثر حرارت دادن و انجام یک سری فرآیندها تولید می شود که نسبت به چوب معمولی ویژگی های برجسته ای دارد. . مجموعه ویژگی های این متریال سبب محبوبیت آن در بین مردم شده است. مقاومت بالای ترموود جزو مهم ترین ویژگی های این محصول است که سبب شده تا این متریال در قسمت های داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار بگیرد. ما در این مقاله ضمن آشنا کردن شما با این متریال ، به بیان ویژگی ها ، روش ساخت وکاربرد آن پرداختیم. امیدواریم با خواندن این مطلب به صورت کامل با متریال ترمووود آشنا شده باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
آخرین نوشته ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info