۶ نکته مهم در طراحی و ساخت سونا خشک

سونا خشک

فهرست مطالب

سونا خشک اتاقکی است دارای دیواره ها و کف چوبی که دارای سکوهای مخصوصی برای دراز کشیدن و نشستن است. در گوشه های این اتاق ها ، اجاق های مخصوصی به کار می رود که برخی از آن ها برقی و برخی دیگر گازی هستند. بر روی این اجاق ها از سنگ هایی استفاده می شود که در اثر حرارت اجاق گرم می شوند. وجود این اجاق ها باعث می شود که هوای اتاق گرم و خشک شود و می توان با استفاده از ریختن مقداری آب روی این سنگ ها ، در کنار افزایش دادن رطوبت هوای اتاقک سونا ، دما را نیز مقداری افزایش داد.

همچنین در برخی از موارد برای معطر کردن هوای اتاق از اسانس های مخصوصی مانند : نعناع و اکالیپتوس نیز استفاده می شود که بسیار رایج است. استفاده از این عصاره ها در فضای اتاق باعث القای حس آرامش به افراد می شود.

در ادامه نکات مهم در زمینه طراحی سونا خشک را برای شما بیان می کنیم.

نکات مهم در طراحی و ساخت سونا خشک

قبل از هر چیز برای ساخت سونا خشک باید سازه مورد نظر را یا به صورت یک اتاقک سیمانی یا تنها با استفاده از چوب ترموود بسازید. در مرحله بعد می توان سونا خشک را با استفاده از چوب طبیعی یا ترموود چوب کاری کرد و عایق بندی های مخصوص را انجام داد. در ادامه به بیان نکاتی می پردازیم که برای ساخت سونا خشک باید به آن ها توجه شود. این موارد عبارتند از :

۱) استفاده از چوب های مخصوص و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت

پس از این که سازه اتاق سونا ساخته شد ، نوبت استفاده از چوب های مخصوص برای چوب کاری داخل سونا است. یکی از چوب هایی که برای این منظور بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ، چوب ترموود است. ترموود در کنار داشتن زیبایی ، برای ساخت سونا بسیار با صرفه است و هزینه عایق کاری کم تری نیز دارد. چوب های به کار رفته برای ساخت سونا باید نرم ، صاف و خشک باشند و از ضخامت بالایی نیز برخوردار باشند. همچنین چوب هایی که برای دیواره های اتاق استفاده می شود باید به گونه ای باشد تا در برابر حرارت بالا دچار پیچیدگی و تاب خوردگی نشوند.

باید به این نکته نیز توجه داشت که چوب های مورد استفاده برای کف و نیمکت ها باید نسبت به سقف و دیواره ها دارای ضخامت بیشتری باشند به نحوی که تحمل وزن افراد را در هنگام نشستن و راه رفتن داشته باشند. درب اتاق سونا نیز باید چوبی باشد و هیچ گونه قفلی نداشته باشد تا بتوان به راحتی آن را با فشار دست و به سمت بیرون باز کرد. همچنین باید این نکته را نیز در نظر گرفت که چوب های مورد استفاده در ساخت سونا خشک باید فاقد هر گونه چربی یا شیره باشند.

۲) رنگ آمیزی اتاقک سونا خشک

یکی از مهم ترین موارد در ساخت اتاق سونا ، رنگ آمیزی آن است. از پر کاربرد ترین رنگ ها برای این منظور ، روغن سونا است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اما اگر شما رنگ خاصی را مد نظر دارید نیز می توانید با انجام زیر سازی های لازم ، رنگ مورد نظر خود را استفاده کنید. ولی باید به این موضوع توجه داشته باشید که برخی از رنگ ها ممکن است در اثر حرارت به مواد مضری برای سلامتی تبدیل شوند به همین جهت بهترین گزینه همان روغن سونا است.

۳) تهیه و نصب کوره مناسب برای سونا

همان طور که گفته شد در اتاق سونا خشک برای تولید حرارت و گرم شدن اتاق از اجاق های مخصوصی استفاده می شود. این اجاق ها که به آن ها کوره نیز گفته می شود ، به عنوان قلب سونا محسوب می شوند. این کوره ها باید دارای عملکرد مناسبی باشند تا رضایت استفاده کننده از سونا را به دنبال داشته باشند. این کوره ها دارای انواع مختلفی مانند : کوره های الکتریکی ، کوره با سوخت گاز با مایع و کوره مادون قرمز هستند.

۴) استفاده از ترموستات خاص مخصوص برای کنترل دمای اتاق سونا

درون اتاقک سونا برای کنترل کردن دما باید از ترموستات های مخصوصی استفاده شود. وجود این ترموستات ها باعث می شود تا در صورت استفاده از کوره های گازی زمانی که دمای اتاق به حد معینی رسید ، برای مشعل دستور خاموش شدن صادر شود و وقتی دما از مقدار معینی پایین تر آمد به مشعل دستور روشن شدن داده شود. کوره های برقی یا الکتریکی نیز خودشان در دو نوع ترموستات سر خود و بدون ترموستات هستند. در صرتی که کوره های برقی نیز بدون ترموستات بودند ، می توان از ترموستات های مورد استفاده برای کوره های گازی استفاده کرد.

۵) نصب تجهیزات روشنایی و تزئینی برای اتاقک سونا

از دیگر مواردی که در ساخت اتاق سونا اهمیت دارد استفاده از تجهیزات روشنایی و تزئینی است. به عبارت دیگر استفاده از نور پردازی زیبایی دو چندانی را به اتاقک سونا می بخشد. از طرف دیگر نیز علاوه بر جنبه زیبایی و تزئینی ، استفاده از چراغ های مخصوص به تعداد کافی برای روشنایی فضای داخلی اتاق سونا ضروری است.

۶) به کار بردن لوازم جانبی در صورت نیاز

از جمله مواردی که به کار بردن آن ها در ساخت اتاق سونا خشک اختیاری است و در صورت نیاز می توانید از آن ها نیز استفاده کنیدو برخی از لوازم جانبی سونا خشک عبارتند از :

  • سطل و ملاقه ( برای نگهداری عصاره های مورد استفاده در سونا خشک مانند : نعناع و اکالیپتوس و ریختن این عصاره ها روی هیتر یا کوره )
  • استفاده از ساعت شنی در داخل سونا ( برای تعیین کردن مدت زمانی که شخص در سونا حضور دارد )
  • استفاده از دما سنج و رطوبت سنج ( برای سنجش و اندازه گیری میزان دما و رطوبت داخل سونا )
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info