۱۰ نکته مهم در طراحی نمای ساختمان چوبی در سال جدید

طراحی نمای ساختمان

فهرست مطالب

نمای ساختمان بخش بیرونی ساختمان محسوب می شود و علاوه بر محافظت بنا در برابر عوامل مختلف، تاثیر بسیار زیادی در زیبایی ظاهری ساختمان دارد. همان طور که می دانید مصالح مختلفی برای ساخت نما وجود دارد ولی بدون شک هیچ چیز مانند چوب باعث زیبایی نمای ساختمان نمی شود. امروزه از این سبک نما نه تنها در خانه های شیروانی، بلکه در آپارتمان ها و ساختمان های دیگر نیز استفاده می شود. از آن جایی که نمای ساختمان اولین چیزی است که دیده می شود باید در طراحی آن دقت فراوانی شود و از مصالح با کیفیتی برای ساخت آن استفاده شود. البته هماهنگی نمای انتخابی برای ساختمان با محیط اطراف نیز یک شرط مهم است که باید به آن نیز توجه شود.

امروزه دیگر مانند گذشته از چوب های معمولی برای ساخت نما استفاده نمی شود بلکه چوب های فراوری شده و مقاومی مانند ترموود یا ترکیب چوب و پلاستیک که به آن چوب پلاست نیز گفته می شود؛ برای ساخت نما استفاده می شود که مزیت های فراوانی دارند. برخی از این مزایا عبارتند از :

  • داشتن استحکام و طول عمر بیش تر
  • داشتن مقاومت بالا در برابر تغییر شکل
  • سازگای کامل با محیط زیست و طبیعت
  • مقاومت در برابر حشرات ، قارچ ها و باکتری ها
  • داشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت و بارندگی
  • داشتن وزن سبک
  • و…

نکات مهم در طراحی و ساخت نمای ساختمان چوبی

هنگام طراحی و ساخت نمای ساختمان چوبی بهتر است به موارد و نکات زیر توجه شود:

۱) صاف بودن سطح زیرین چوب و اجرای زیر سازی مناسب برای نمای چوبی

یکی از موضوعاتی که قبل از انجام چوب کاری و اجرای نمای چوبی ساختمان اهمیت دارد این است سطح زیر کار باید کاملا صاف و مسطح و به عبارتی تراز باشد. این کار باعث می شود که که نما بعد از اجرا شدن کاملا تراز و هم سطح باشد. همچنین برای اجرای نمای چوبی باید زیر سازی مناسبی نیز انجام شود تا مقاومت نهایی کار را بالا ببرد.

۲) استفاده از مصالح با کیفیت برای نمای چوبی

یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید برای نمای ساختمان مورد توجه قرار دهیم، استفاده از مصالح با کیفیت است. نمای هر ساختمان در واقع نشان دهنده هویت آن است و اگر از مصالح بی کیفیت در ساخت آن استفاده شود بعد از گذشت مدتی دچار فرسودگی می شود و ظاهر زیبای خود را از دست می دهد. به همین جهت توصیه می شود که از چوب ترموود استفاده شود چون از نظر کیفیت در سطح بالایی قرار دارد.

۳) توجه به ترکیب رنگ مصالح مورد استفاده

از دیگر نکات مهم در ساخت نمای ساختمان توجه به ترکیب رنگ مصالح مورد استفاده است. از آن جایی که اولین چیزی که نظر هر بیننده را جلب می کند رنگ نمای ساختمان است، این مورد اهمیت زیادی پیدا می کند. به همین دلیل باید مصالحی که مورد استفاده قرار می گیرد از نظر ترکیب رنگ با یکدیگر تناسب داشته باشند. برای این کار بهتر است از کمک یک طراح ماهر کمک بگیرید تا ترکیب رنگی مناسبی را به شما پیشنهاد دهد.

۴) اجرای یک نمای متقارن و وجود تقارن بین اجزا

وجود تقارن در نمای ساختمان نکته بسیار مهمی است که باید هنگام طراحی و اجرا به آن توجه شود. به این مفهوم که طراحی نما نباید به گونه ای باشد که تقارن بین اجزا بر هم بخورد و در صورتی که نمای ساختمان شما تقارن نداشته باشد، تصویری نا مفهوم و ظاهری شلخته را نشان می دهد. در نتیجه توجه به این نکته نیز هنگام طراحی اهمیت دارد.

۵) در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی

نکته دیگری که در رابطه با طراحی و اجرای نمای ساختمان چوبی باید به آن توجه شود، در نظر گرفتن منطقه جغرافیایی است. توجه به منطقه جغرافیایی هم از نظر طراحی و هم از نظر استفاده از مصالح اهمیت دارد. به این معنی که هم باید طراحی متناسب با سبک و اقلیم منطقه باشد و هم کیفیت مصالح مورد استفاده با شرایط جوی و آب و هوایی آن منطقه سازگار باشد.

۶) در نظر گرفتن کاربرد نمای چوبی بر اساس نوع ساختمان

موضوع دیگری که باید به آن توجه شود این است که قبل از طراحی دقت کنیم که نمای مورد نظر قرار است برای چه نوع ساختمانی استفاده شود. به عبارت دیگر نوع کاربری آن ساختمان در طراحی نما بسیار اهمیت دارد. برای مثال: نمای ساختمان های مسکونی با انواع اداری و تجاری یا حتی ویلاهای تفریحی کاملا متفاوت است. به همین جهت قبل از هر چیز باید کاربری ساختمان مشخص شود.

۷) داشتن دقت لازم در عملیات اجرایی و نصب نمای چوبی

یکی از نکاتی که بعد از طراحی بسیار حائز اهمیت است، داشتن دقت لازم در هنگام عملیات اجرایی و نصب نمای چوبی ساختمان است. این کار باید توسط افراد متخصص و ماهر در این حوزه انجام شود تا ساختمان در شرایط محیطی مختلف استحکام و مقاومت لازم را داشته باشد. نصب نماهای چوبی به دو روش سنتی ( استفاده از میخ و چکش ) و روش های جدید ( استفاده از تفنگ میخ زنی ) انجام می شود. این اتصالات باید به نحوی محکم و قوی باشد که بعد از مدتی از هم جدا نشوند.

۸) رعایت فاصله مناسب بین الوارهای چوبی

یکی دیگر از نکاتی که در نمای چوبی باید به ان توجه شود این است که، در این نوع نما باید بین الوارهای چوبی فاصله استانداردی وجود داشته باشد تا گردش هوا به خوبی بین آن ها انجام شود و از طرف دیگر جلوی وارد شدن فشار و جدا شدن نمای ساختمان نیز گرفته شود. همچنین وجود فاصله باعث می شود تا در صورت انبساط و انقباض مشکلی برای نمای ساختمان ایجاد نشود. این فاصله معمولا بین 3 تا 7 میلی متر تعیین می شود.

۹) استفاده از نور پردازی مناسب برای زیبایی بخشیدن به نمای چوبی ساختمان

یکی از روش هایی که به وسیله آن می توان زیبایی و جذابیت بیش تری را به نمای ساختمان و ترموود برای تراس چوبی بخشید، نور پردازی نمای ساختمان است. اگر این نور پردازی به شیوه ای زیبا و اصولی انجام شود باعث می شود که نمای ساختمان بیش تر مورد توجه قرار گیرد و زیبایی آن در شب دو چندان خواهد شد. البته باید دقت داشته باشد که میزان این نور نباید به حدی زیاد باشد که جلوی دیده شدن نمای اصلی ساختمان را بگیرد.

۱۰) در نظر گرفتن بودجه مورد نظر

موضوعی که در اجرای هر پروژه ای اهمیت دارد، هزینه یا بودجه است. به همین منظور و حتی قبل از شروع طراحی نمای ساختمان باید به ان موضوع توجه کنید که چه میزان بودجه در اختیار دارید تا بر اساس آن مرحله طراحی و خرید مصالح و اجرای نما را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info