انواع چوب نمای ساختمان

انواع چوب نمای ساختمان

فهرست مطالب

نمای ساختمان یکی از مهم ترین بخش های آن است که برای سنجش زیبایی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم مفهوم چوب نما و انواع آن را به همراه مزایا و معایب استفاده از آن بیان کنیم تا شما بتوانید با اطلاعات کاملی نسبت به خرید چوب نما ساختمان اقدام کنید و از قیمت نمای ترمووود که یکی از معروف ترین نماهای چوبی است اطلاع پیدا کنید. تا پایان ما را همراهی کنید.

امروزه خیلی از ساختمان ها از سبک های جدیدی برای طراحی نما خود استفاده می کنند. در سبک های جدید معماری، استفاده کردن از نمای چوب به عنوان محبوب ترین متریال شناخته شده است. چوب از عناصر طبیعی و منحصربه فردی است که ظاهر و درون ساختمان را لوکس و شیک جلوه می دهد. معماران از عنصر چوب در طراحی های داخلی و نمای ساختمان استفاده می کنند. نمای چوب به دلیل طبیعی بودن، حس گرمی به بیننده انتقال می دهد و ساختمان را خاص و متفاوت می کند. نماهایی که با چوب کار شده باشند، زیبایی طبیعی و انعطاف پذیری زیادی دارند. استفاده از چوب در نما یک نوع آپشن به حساب می آید و ارزش ساختمان را از نظر مالی افزایش می دهد. نمای چوبی را با مصالح مختلفی می توان ساخت. اما باید توجه داشت که این مصالح از نظر زیبایی، استحکام و مقاومت باید فاکتورهای قابل قبولی را دارا باشند. رایج ترین و بهترین مصالح در دسترس برای نمای چوبی ساختمان، ترمووود است.

چوب نما چیست؟

چوب نما، به دلیل زیبایی و ظاهر لوکسی که دارد، یکی از محبوب ترین متریال های ساختمان شناخته شده و موردتوجه بسیاری از معماران و طراحان قرار گرفته است. با افزایش شهرنشینی و ساخت آپارتمان ها، بشر بیش از گذشته تمایل دارد تا دوباره به طبیعت بازگردد. از این رو طراحان ساختمانی در سعی و تلاش هستند تا ساختمان هایی مدرن با متریال هایی طبیعی و مناسب طراحی کنند. این خود دلیلی برای استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان ها و محبوبیت زیاد آن در بین علاقه مندان به طبیعت و طراحان و معماران می باشد. به کارگیری عناصر طبیعی مانند چوب در نما، حس دلپذیری به انسان می بخشد و او را به طبیعت نزدیک تر می کند.

چوب نما چیست

انواع چوب نمای ساختمان

بسیاری از گونه های چوب در چوب نمای ساختمان استفاده می شوند؛ زیرا مقاومت طبیعی چوب ها مانع از پوسیدگی آن ها می شود. امروزه ترموود های تولید شده از سرو قرمز و کاج سیبری به دلیل ظاهر مدرن و شیک و کیفیت بالا، برای چوب نمای ساختمان بسیار پرطرفدار هستند. چوب ها براساس گونه و نوع درخت به دو دسته کلی تقسیم می شوند.

1) نرم چوب ها (Soft wood): نرم چوب ها (مخروطیان) دارای شاخ و برگ سوزنی شکل هستند. اگرچه در برخی موارد، آن ها دارای برگ های بزرگ و صاف می باشند. پوشش سبز گونه های نرم چوب حتی در فصل زمستان نیز باقی می ماند؛ مانند کاج (Pine) و صنوبر (Spruce). کاج های فنلاندی از بهترین گونه های کاج در جهان هستند. شرایط اقلیمی و زمستان های طولانی در فنلاند، سبب شده که درختان کاج فقط در 2 ماه از سال در فصل گرما، فرصت رشد داشته باشند. رطوبت خاک در فنلاند بسیار بالا بوده و از این رو این رطوبت در دو ماه گرم سال حفظ می شود. کوتاه بودن فصل گرما در فنلاند، باعث شده است که درخت های کاج در این مدت مستقیم به سمت آفتاب حرکت کرده و بسیار صاف رشد کنند. از این رو درختان کاج فنلاندی برای ساخت الوارهای چوب نما بسیار گزینه مناسبی هستند. اکثر چوب هایی که در صنعت ساختمان سازی از آن ها استفاده می کنند، از نوع نرم چوب است. این گونه از چوب ها از درختان پهن برگ زودتر رشد می کنند و در نتیجه مقرون به صرفه تر و ارزان تر هستند. گونه های داگلاس فیر، redwood، پاین و سدار همگی برای چوب نما مناسب هستند.

2) سخت چوب ها (Hard wood): سخت چوب ها (نهاندانگان) دارای شاخ و برگ های پهن هستند. این درختان در زمستان برگ ریز بوده و در بهار برگ های جدید آن ها رشد می کند. به همین دلیل این چوب ها دانیسته (چگالی) کمتری دارند. در این نوع درختان گره های مرکزی وجود ندارد و این امر سبب شده که بافت خاصی داشته باشند. از مشهورترین سخت چوب ها می توان به چوب ون (Ash) اشاره کرد. چوب نماهایی که با سخت چوب ها تهیه می شوند، برای نقاطی که رطوبت دارند مانند حمام و استخر استفاده می شوند زیرا در این مناطق مقاومت در برابر رطوبت باید بالا باشد.

استعلام قیمت و مشاوره رایگان

برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان در خصوص محصولات و خدمات مجموعه رسپیناوود با ما تماس بگیرید.

ویژگی ها و کیفیت چوب نمای ساختمان

برای استفاده از چوب در فضاهایی مانند استخر، ویلاسازی، تولید مبلمان و چوب نمای ساختمان باید استانداردهایی را رعایت کرد. یک چوب نمای استاندارد باید سبک باشد. علاوه بر آن ماندگاری این چوب نماها در انواع شرایط آب و هوایی باید بالا باشد. از دیگر ویژگی های یک چوب نمای استاندارد، خالص و طبیعی بودن آن و ثبات در ابعاد است.

کیفیت چوب نمای ساختمان به عوامل مختلفی وابسته است. نظیر:

  • کیفیت مواد اولیه یا همان چوب های انتخابی برای تولید چوب نما
  • روش صحیح تولید ترموود طبق استانداردهای بین المللی
  • کنترل درجه حرارت و محافظت کردن از الوارهای ترمووود در برابر اشعه خورشید

برای بالا بردن کیفیت چوب نمای ساختمان لازم است طبق استانداردهایی که در فرآیند تولید چوب ترمو وجود دارد، عمل کنیم. اگر چوبی طبق استاندارهای تایید شده انجمن فنلاند فرآوری شده باشد، از کیفیت بالایی برخوردار است. مرغوب ترین چوب نماها از گونه چوب هایی با تراکم بالا تهیه می شود. ممکن است ظاهر چوب انتخابی شبیه به چوب های تولید شده براساس استاندارد تعریف شده از سوی انجمن ترموود فنلاند باشد، اما در طول مدت استفاده، کیفیت آن کاهش می یابد. برای استفاده از الوارهای چوب ترمو باید این الوارها دارای استاندارهای انجمن فنلاند بوده و از گونه چوب متراکم و خوب باشند. اینگونه چوب ها در نما و فضاهای باز می توانند مورداستفاده قرار بگیرند. هرچند در فرآیند تولید ترمووود کیفیت چوب دوبرابر شده، اما لازم است که برای محافظت از چوب ترمو مورد استفاده در نما، مقابل اشعه UV خوشید، به وسیله رنگ و روغن کیفیت چوب تضمین شود و پایدار بماند.

استانداردهای چوب نمای ساختمان

برای اینکه محصول از کیفیت بالایی برخوردار باشد لازم است استانداردهای فرآیند ترمووود را در نظر داشته باشیم. اگر محصولاتی که تولید می شوند مطابق با استانداردهای تایید شده فنلاند نباشند، از نظر ظاهری تفاوت زیادی با محصول استاندارد ندارند. اما در واقعیت درون چوب ترک هایی ایجاد می شود که با تنش های محیطی رشد می کنند و در سطح پدیدار می شوند. استاندارد های چوب ترمو شامل موارد زیر می شود:

  • روند افزایش حرارت و کاهش حرارت
  • طول مدت حرارت دهی
  • میزان حرارت

بعد از رعایت نکات فرآیند تولید ترمووود، باید به استانداردها و نکات استفاده از چوب در نما توجه کنیم. این نکات شامل موارد زیر باشد:

  • روش برش چوب
  • فاصله پیچ ها
  • استفاده از چوب زیرسازی
  • روش پیچ کردن
  • جنس پیچ مورد استفاده
  • فاصله اولین پیچ از سر الوار

اجرای چوب نما ساختمان

استفاده از چوب در نمای ساختمان ها بر ارزش ملک افزوده و زیبایی آن را دوچندان می کند. برای همین منظور نصب درست و اصولی آن نیازمند مهارت ویژه و فوت و فن های مخصوص است. استفاده از نصابان زبده و کاربلد علاوه بر بالا بردن سرعت پروژه، باعث می شود روند کار نیز به درستی پیش برود. در اجرای نمای چوبی فاکتورهای: ضخامت پروفیل مصرفی، تراکم ترمووود، برند معتبر، بررسی پروژه های اجرا شده توسط عرضه کننده ترمووود و بررسی نوع چوب جهت استفاده در نما، بسیار مهم می باشند.

اجرای چوب نما ساختمان

مزایا و معایب نمای چوبی در ساختمان ها

مزایای نمای چوبی در ساختمان:

  • نصب نمای چوبی بسیار سریع و آسان است.
  • از آن جایی که نمای چوبی قابلیت جداسازی دارد، تعمیر و نظافت آن بسیار راحت تر از سایر نماهای ساختمانی است.
  • چوب متریالی تجزیه پذیر است و به طبیعت آسیبی نمی رساند.
  • اگر در فرآیند ترمو کردن چوب اتفاقی رخ ندهد، چوب از مقاومت پذیری بالایی برخوردار خواهد شد و در تمامی شرایط جوی مقاومت خود را حفظ می کند.
  • چوب نوعی عایق قوی است و تبادل حرارتی با محیط ندارد.
  • برش دادن چوب بسیار راحت است به همین دلیل در تمامی سطوح نما می توان از آن استفاده کرد.
  • باتوجه به زیبا کردن نمای ساختمان و افزایش ارزش افزوده آن، متریالی بسیار مقرون به صرفه است. برای اطلاع از قیمت ترموود برای نمای ساختمان به صفحه قیمت نمای ترموود مراجعه کنید.

مزایا و معایب نمای چوبی در ساخمان ها

معایب نمای چوبی ساختمان:

  • برای تهیه چوب جهت استفاده در نمای ساختمان، باید درختان زیادی قطع شود تا حجم چوب موردنیاز برای ساخت نما فراهم شود. به همین دلیل به طبیعت آسیب می رساند.
  • گاهی تهیه چوب باکیفیت و مرغوب به دلیل فرآیندهای مختلف برای سازنده گران در می آید.
  • در حین آماده سازی چوب جهت به کارگیری آن در نمای ساختمان، مقاومت مکانیکی چوب از دست می رود و در برابر اشعه فرابنفش خورشید آسیب پذیر می شود.
  • گره ها و طرح هایی که به صورت طبیعی در ساختار چوب است ممکن است برای بعضی افراد جذابیتی نداشته باشد.

جمع بندی

در نمای اکثر ساختمان ها، متریال های غیرطبیعی، فلزی و سیمانی مشاهده می شود. اما امروزه با فرآوری های چوب و حرارت دادن آن در شرایط خاص چوب ترمو و تایل ترموود در دسترس طراحان و مهندسان ساختمانی قرار گرفته است. نمای چوبی ساختمان ها و ترموود برای تراس علاوه بر زیبایی، روح و گرما را به نما می بخشد. همچنین نمای چوبی در ساختمان ها می تواند عایق سرما، گرما و رطوبت باشد. همانطور که گفته شد چوب ها بر اساس نوع آن ها به دو دسته چوب نرم و چوب سخت تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد خاصی در نما دارند. در تهیه چوب برای نمای ساختمان باید استانداردهای چوب ترمو و استانداردهای فرآیند نصب آن برای نما را در نظر گرفت. با رعایت استانداردهای مذکور و در نظر گرفتن عوامل موثر در کیفیت چوب نما، می توانید چوب نمایی با کیفیت بالا تهیه کنید. در اجرای چوب نما، مزایا و معایب نمای چوبی را باید در نظر بگیرید؛ اما هیچ چیز جای زیبایی متریال های طبیعی نظیر چوب را در نمای ساختمانی و شهری نمی گیرد.

5/5 - (1 امتیاز)
آخرین نوشته ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info