بهترین چوب برای فضای باز چيست؟

بهترین چوب فضای باز

فهرست مطالب

از چوب ترموود می توان برای ساخت بخش های مختلفی از فضای باز ساختمان مانند: کفپوش های بیرونی ، محوطه سازی ، ساخت نمای ساختمان ، ساخت آلاچیق و سایبان ، ساخت میز و صندلی و … استفاده کرد. اما بهتر است بدانید چوب ترمووود فضای باز چه خصوصیتی دارد. ما در ادامه روش ها و نکات لازم برای نگهداری و افزایش دوام آن ها را برای شما بیان می کنیم. 

چوب مناسب برای فضای باز چه ویژگی هایی دارد ؟

چوب مناسب فضای باز

ویژگی های چوب ترموود برای فضای باز عبارتند از :

همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که سازه های چوبی که در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای ساختار و اتصالات محکم تری در مقایسه با سازه های بخش های دیگر باشد ، زیرا در غیر این صورت حتی اگر از بهترین کیفیت چوب نیز برخوردار باشند باز هم مقاومت لازم را نخواهد داشت.

انواع چوب های مناسب فضای باز

۱) چوب درخت ون یا زبان گنجشک

چوب ون

چوب ون یکی از چوب های بسیار پر استفاده در فضای باز است و برای ساخت سازه های مختلف می توان از آن استفاده کرد. درون این چوب روغن های طبیعی وجود دارد و به همین دلیل در برابر پوسیدگی و نفوذ حشرات از مقاومت بالایی برخوردار است.

چوب ون دارای رنگ های مختلفی است و طیف رنگی آن از قهوه ای و زرد روشن تا رنگ قرمز متمایل به قهوه ای نیز ادامه دارد. از ویژگی های برجسته این چوب می توان به سبک بودن و نقش و نگارهای زیبای آن اشاره کرد که جلوه خاصی به آن می بخشد.

همچنین از آن جایی که این چوب رنگ روشنی دارد می توانید برای افزایش زیبایی آن از تم رنگ های مختلف برای پوشش دادن سازه های مختلفی که با چوب ون ساخته شده است، استفاده کنید.

نکته:

نکته ای که در رابطه با چوب ون باید مد نظر قرار داد این است که در صورتی که این چوب قبل از استفاده رنگ نشود و از آن به صورت خام استفاده شود ، پس از مدتی دچار تغییر رنگ می شود و به رنگ خاکستری تبدیل خواهد شد.

به همین جهت است که گفته می شود برای استفاده کردن از این چوب باید از روغن های گیاهی مخصوص چوب استفاده شود تا دوام و مقاومت چوب ون زیاد شود.

۲) چوب درخت اقاقیا

چوب اقاقیا

یکی دیگر از انواع چوب هایی که برای ساخت سازه ها در فضای باز ساختمان مناسب است، چوب درخت اقاقیا است. این نوع چوب بسیار محکم ، قوی و ضخیم است و دارای روغن زیادی است.

چوب اقاقیا این قابلیت را دارد تا در برابر عوامل جوی مختلف مقاومت داشته باشد و همچنین حشرات نیز راهی برای نفوذ به داخل چوب ندارند.

معمولا از چوب اقاقیا بیش تر برای ساخت قایق های چوبی استفاده می شود چون در برابر نفوذ آب نیز بسیار مقاوم است. به طور کلی باید گفت اگر به این چوب دسترسی دارید، گزینه مناسبی برای ساخت سازه های چوبی و استفاده در فضای باز ساختمان به شمار می آید.

۳) چوب درخت ایپه ( ipe)

چوب درخت ایپه یکی از انواع چوب هایی است که بیش تر در آمریکای مرکزی و جنوبی یافت می شود. این درخت جزو گونه هایی است که سریع رشد می کند و دارای جنس بسیار سخت و متراکمی است.

در ایران برخی از شرکت هایی که در زمینه ساخت نماهای چوبی ساختمان و پارکت فعال هستند از چوب ایپه برای ساخت محصولات خود استفاده می کنند. یکی از ویژگی های بارز چوب ایپه این است که به دلیل داشتن تراکم بسیار بالا حتی در آب شناور نمی ماند.

ویژگی های برتر چوب ایپه:

از جمله ویژگی های برجسته چوب درخت ایپه می توان به: مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت، مقاومت در برابر نفوذ حشرات چوب خوار و موریانه ها ، مقاومت در برابر پوسیدگی، مقاومت در برابر پیچ و تاب برداشتن در اثر عوامل مختلف ، مقاومت در برابر اشعه یو وی آفتاب و … اشاره کرد.

این چوب همچنین به دلیل داشتن تراکم بالا در برابر عوامل فیزیکی مختلف نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان داده است. به طور کلی چوب درخت ایپه را می توان یکی از مناسب ترین انواع چوب ها برای ساخت نمای و کفپوش های ساختمانی به شمار آورد ؛ زیرا این چوب در برابر خط و خش بسیار مقاوم است.

مشکلات استفاده از چوب ایپه :

یکی از مشکلاتی که در ساخت سازه ها با استفاده از چوب ایپه وجود دارد این است که چسباندن این چوب کمی دشوار است. به همین دلیل بیش تر سعی می شود برای اتصال قطعات مختلف آن به یکدیگر از اتصالات پیچی و دیگر اتصالات فلزی استفاده شود.

۴) چوب درخت سرو و کاج

چوب کاج

یکی دیگر از انواع چوب هایی که برای ساخت سازه های مختلف در فضای باز مورد استفاده قرار می گیرد ، چوب سرو و کاج است. این نوع چوب بسیار نرم ، سبک و خوش کار است.

اما چوب های سرو و کاج به دلیل همین خاصیت نرمی که دارند مقاومت چندانی در برابر پیچیدگی و تاب خوردگی ندارند و از طرف دیگر در برابر اشعه UV خورشید نیز دچار تغییرات فیزیکی مختلفی مانند : پوسته پوسته شدن می شوند.

البته با وجود این نقاط ضعف ، باید گفت که چوب درخت سرو در برابر رطوبت و پوسیدگی و همچنین نفوذ حشرات و موریانه های چوب خوار از مقاومت بالایی بر خوردار است و این خود نقطه مثبتی برای استفاده از این چوب محسوب می شود.

از این نوع چوب بیش تر برای ساخت نرده استفاده می شود و این قابلیت را دارد که سال های طولانی مقاومت خود را در برابر رطوبت حفظ کند.

نقاط ضعف چوب سرو و کاج:

همان طور که گفته شد از جمله نقاط ضعف و معایب مهم چوب سرو و کاج ، داشتن مقاومت پایین و شکننده بودن آن است.

البته برای رفع این مشکل شما می توانید با استفاده از رنگ هایی که مخصوص استفاده در فضای باز هستند ، مقاومت اسن چوب را بالا برده و دوام چوب را در شرایط محیطی مختلف افزایش دهید.

پس باید توجه داشته باشید که اگر این نوع چوب با استفاده از رنگ پوشش داده نشود ، بعد از مدتی تبدیل به رنگ خاکستری خواهد شد.

۵) چوب درخت ساج ( Teak)

چوب ساج یکی از چوب های مورد استفاده در فضای باز

از جمله چوب های بسیار مقاوم برای استفاده در فضای باز ، چوب درخت ساج است که به پادشاه نیز معروف است. بافت این نوع چوب تقریبا متراکم است و به صورت ریز دانه است.

چوب ساج از روغن های طبیعی برخوردار است که در ساختار چوب به عنوان یک ماده دفع کننده مواد معدنی و آب عمل می کند. همین ویژگی باعث می شود تا از نفوذ برخی از حشرات نیز جلوگیری شود.

این چوب دارای مقاومت و پایداری بسیار خوبی است و مانند چوب های دیگر هنگامی که رطوبت خود را از دست می دهد دچار تغییر در ابعاد و ترک نمی شود پس حشرات نمی توانند به داخل آن نفوذ کنند.

 

ویژگی های برتر چوب ساج:

از جمله ویژگی های برجسته چوب درخت ساج می توان به : داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر پیچ خوردگی ، ترک و پوسیده شدن اشاره کرد.

همچنین این چوب از نظر ظاهری دارای ظاهر زیبا همراه با رگه هایی است که زیبایی آن را دو چندان می کند و به طور معمول از آن برای ساخت قایق های لوکس استفاده می شود.

خاصیت چوب ساج به این صورت است که بعد از گذشت مدتی به رنگ تیره در می آید و گزینه بسیار مناسبی برای ساخت پروژه های کوچک در فضای باز محسوب می شود.

نکته:

نکته ای که در رابطه با استفاده از چوب ساج باید مد نظر داشته باشید این است که اگر می خواهید این چوب رنگ طلایی و زیبای خود را حفظ کند؛ بهتر است آن را با روغن های گیاهی مخصوص پوشش دهید و هر یک سال نیز این پوشش را مجدد تکرار نمایید. وجود این پوشش های روغنی باعث می شود که رنگ چوب پس از مدتی به خاکستری تبدیل نشود.

۶) چوب درخت ماموت ( Redwood)

رد وود یا همان چوب درخت ماموت یکی دیگر از انواع چوب های مناسب برای استفاده در فضای باز ساختمان است. این چوب در کشور ایران نیز وجود دارد ولی دارای قیمت نسبتا بالایی است.

درون این چوب به مقدار فراوانی صمغ و شیره وجود دارد و به همین جهت است که رد وود مقاومت بسیار بالایی در برابر حشرات دارد.

از نکات منفی در رابطه با این چوب این است که ، رد وود اقتصادی نیست و از آن جایی که سرعت رشد آن بسیار آهسته است برای استفاده در ساخت و ساز چندان مقرون به صرفه نیست.

البته باید گفت که همین رشد آرام این چوب باعث شده که تراکم بیش تر و استحکام بسیار بالایی داشته باشد. به طور کلی باید گفت چوب درخت ماموت یا همان رد وود به دلیل ویژگی های برجسته و منحصر به فردی که دارد ، یک نوع چوب گران قیمت محسوب می شود.

۷) چوب بلوط سفید ( White Oak)

از دیگر چوب های سخت و قوی برای استفاده در فضای باز ، چوب بلوط سفید است. این چوب علاوه بر استفاده ای که در فضای باز دارد ، به منظور ساخت مبلمان و سایر لوازم چوبی که در داخل یا خارج از خانه مورد استفاده قرار می گیرد نیز کاربرد دارد.

بیشترین کاربرد چوب بلوط سفید:

از جمله بیش ترین کاربردهایی که این نوع چوب دارد می توان به : ساخت مبلمان ، ساخت کابینت ها ، ساخت کفپوش های چوبی ، ساخت بشکه چوبی ، ساخت قایق های چوبی و … اشاره کرد.

نکته:

نکته ای که در رابطه با استفاده از چوب بلوط سفید باید در نظر گرفت این است که چوب بلوط دارای روغن طبیعی نیست و به همین دلیل باید برای محافظت کردن از آن از رنگ چوب هایی استفاده شود که برای استفاده در فضای باز مناسب هستند.

به این ترتیب در صورتی که از پوشش های مناسب برای فضای باز بر روی چوب بلوط استفاده کنید می توانید به راحتی سالیان طولانی از این چوب و سازه های چوبی ساخته شده با استفاده از آن بهره ببرید.

به عبارت دیگر می توان گفت که استفاده از چوب بلوط سفید با شرایط گفته شده به نوعی صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز است.

البته باید دقت داشته باشید که از چوب بلوط قرمز برای ساخت و ساز در فضاهای باز استفاده نکنید ، زیرا این نوع چوب بسیار متخلخل است و همچنین مقاومت چندانی در برابر نفوذ آب ندارد.

چه نوع چوبی برای فضای باز مناسب تر است ؟

به طور کلی و بر اساس انواع چوب هایی که در قسمت قبل معرفی شد باید گفت که در صنعت چوب ایران معمولا از چوب درخت کاج ( یولکا ، نراد و ساسنا ) برای ساخت سازه های چوبی مختلف در فضای باز استفاده می شود.

یکی از انواع چوب هایی که بیش ترین استفاده را در این زمینه دارد ، چوب ترموود است که از همین نوع است.

همچنین چوب نراد که همان چوب روسی است در کنار داشتن قیمت پایین و مناسب ، یک نوع چوب خوش کار ، مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ حشرات و موریانه ها و همچنین یک چوب سبک است و به همین جهت بسیار مورد توجه واقع شده است.

یکی از انتخاب های به صرفه و کارآمد استفاده از چوب پلاست است که علاوه بر قیمت مناسب کیفیت بالایی را هم دارد و برای استفاده در فضای خارج از خانه مناسب میباشد

به طور کلی باید گفت که در انتخاب چوب مناسب برای ساختمان قبل از هر چیز باید بودجه مورد نظر خود و همین طور نوع ساختمان و پروژه را در نظر بگیرید و بر اساس آن یک نوع چوب مناسب برای فضای باز را انتخاب کنید.

روش های نگهداری از چوب در فضای باز

نگهداری از چوب در فضای باز

برای نگهداری از چوب در فضای باز باید بهیک سری مسائل توجه شود و نکاتی را باید رعایت کرد تا چوب دوام و پایداری خود را حفظ کند و هزینه های مصرفی هدر نرود.

از جمله روش های نگهداری و مراقبت از چوب در فضای باز که بسیار رایج هستند ، صیقل دادن چوب و استفاده از رنگ یا روغن های مخصوص چوب است.

با استفاده از این کارها نه تنها زیبایی ظاهری چوب دو چندان می شود بلکه طول عمر آن نیز افزایش پیدا می کند زیرا نفوذ آب و رطوبت و راه یابی حشرات و موریانه ها به بافت چوب غیر ممکن می شود و در نتیجه در شرایط محیطی مختلف آسیب کم تری به چوب و سازه های چوبی وارد می شود.

نتیجه گیری

همان طور که گفته شد این روزها یکی از مصالح پر کاربرد در ساخت و ساز ، چوب ها هستند که به دلیل طبیعی بودن ، زیبایی و ویژگی های خاصی که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

یکی از دغدغه های مهمی که در رابطه با استفاده از چوب ها وجود دارد این است که چه نوع چوبی برای استفاده در نمای ساختمان یا به طور کلی مناسب برای فضای باز است ؟

چوب هایی که برای فضای خارجی ساختمان چه برای ساخت نما و چه برای ساخت دیگر سازه های چوبی مورد استفاده قرار می گیرند ؛ از آن جایی که بیش تر از سایر قسمت ها در برابر عوامل مختلف محیطی ، حشرات ، آب و … قرار دارند باید از مقاومت بالاتری نیز برخوردار باشند.

به همین منظور باید از چوب هایی استفاده شود که این ویژگی های برجسته را داشته باشد و دوام و ماندگاری بیش تری داشته باشد.

در این مقاله به بیان این ویژگی های مهم پرداختیم و در کنار آن چند نمونه از چوب های با کیفیت و مناسب برای این منظور را برای شما معرفی کردیم.

اکنون شما می توانید با استفاده از اطلاعات ارائه شده در این مقاله چوب مناسب فضای باز را برای ساختمان خود انتخاب کنید و با توجه به روش هایی که برای نگهداری آن ها ذکر شد ، طول عمر چوب را بالا ببرید و در نتیجه در هزینه های مصرفی تا حد زیادی صرفه جویی کنید.

فرم ثبت سفارش

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نشانی:
5/5 - (1 امتیاز)
آخرین نوشته ها

1 دیدگاه دربارهٔ «بهترین چوب برای فضای باز چيست؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info