تایل ترموود، یکی از نوآوری های جذاب در زمینه طراحی و ساخت و ساز است که به دلیل ویژگی های خاص خود، جایگاه ویژه ای در پروژه های معاصر پیدا کرده است.
این تایل ها از چوب های حرارت دیده تولید می شوند که به آنها مقاومت بالایی در برابر رطوبت، آفتاب و حشرات می دهد. با ظاهری زیبا و گرم، تایل ترموود می تواند به فضاهای داخلی و خارجی جلوه ای خاص ببخشد.
این محصول نه تنها از نظر زیبایی شناسی جذاب است، بلکه به دلیل خواص عایق حرارتی و صوتی، گزینه ای ایده آل برای ایجاد محیطی آرام و دلپذیر به شمار می آید.
با ما همراه باشید تا بیشتر درباره مزایا و کاربردهای تایل ترموود بپردازیم و به شما نشان دهیم که چگونه می توانید از این محصول در پروژه های خود بهره برداری کنید.
این روزها توجه به زیبایی دکوراسیون داخلی ساختمان اهمیت زیادی پیدا کرده است و یکی از مواردی که می تواند باعث زیبایی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی ساختمان شود استفاده از کفپوش های مناسب با طرح های زیبا و مدرن است.
البته باید توجه داشته باشید که برای انتخاب و خرید کفپوش دقت زیادی به خرج دهید زیرا کف ساختمان قسمتی است که بخش زیادی از فضا را به خود اختصاص می دهد و به همین جهت کارایی و زیبایی آن اهمیت زیادی دارد.
یکی از بروزترین کفپوش های موجود در حال حاضر، تایل های ترموود هستند که در اینجا قصد داریم آن ها را به صورت کامل برای شما معرفی کرده و روش ساخت، انواع، ویژگی ها و قیمت تایل ترموود را بیان کنیم.
تایل ترموود چیست؟
به طور کلی چوب های ترموود که در بازار وجود دارند دارای دو نوع الواری و تایلی هستند.
برای نصب کردن الوارهای ترموود باید زیرسازی های مناسبی را با سیمان یا فلز انجام داد و سپس این چوب ها را روی آن نصب کرد.
این کار باعث می شود که رطوبت یا حشرات به چوب نفوذ نکنند و در نتیجه طول عمر آن افزایش می یابد.
اما باید گفت نصب الوارهای ترموود کار سخت، زمان بر و پر هزینه ای است.
از طرف دیگر تایل های ترموود دارای نصب ساده تری در مقایسه با الوارها هستند و به همین جهت از آن ها بیشتر استفاده می شود و توانسته اند طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کنند.
در ساخت تایل ترمووود از زیره هایی استفاده می شود که جنس پلاستیکی دارند و به همین جهت برای نصب آن ها دیگر نیازی به استفاده از سیمان یا پروفیل های آهنی نیست.
به این صورت که چوب های ترموود با استفاده از پیچ هایی روی زیره های مخصوص که از جنس پلاستیک هستند، پیچ می شوند و به همان نسبت که جنس زیره مرغوب تر و دارای انعطاف پذیری بیشتری باشد؛ بعد از اینکه نصب می شود سر و صدای کمتری نیز خواهد داشت و دارای عمر مفید بیشتری خواهد بود.
تایل ترموود چگونه ساخته می شود؟
برای شروع مراحل ساخت تایل ترموود به اره های مخصوصی برای برش دادن چوب ترموود نیاز است تا با استفاده از آن بتوانیم چوب ها را در اندازه های مورد نظر برش دهیم.
همچنین برش دادن چوب ترموود را می توان با استفاده از اره های معمولی که در نجاری استفاده می شود نیز انجام داد.
ولی باید به این موضوع توجه داشت که اره مورد استفاده حتما مخصوص برش دادن چوب ترموود باشد، تا جلوی هر گونه لب پر شدن یا دندانه دندانه شدن چوب ترمو را بگیرد زیرا اگر چوب با چنیت حالتی مواجه شود زیبایی و اصالت خود را از دست خواهد داد.
قیمت تایل ترموود
قیمت تایل ترموود بر حسب متر مربع محاسبه می شود. به عنوان مثال در هر متر مربع 11 عدد تایل 30*30 قرار می گیرد.
قیمت تایل ها به عوامل مختلفی مانند: نوع چوب هایی که در ساخت تایل ترموود به کار رفته و عملیاتی که برای مقاوم سازی آن انجام می شود بستگی دارد.
همچنین کیفیت زیره پلاستیکی آن ها نیز روی قیمت نهایی تاثیر گذار خواهد بود. شما می توانید برای تهیه تایل ترموود با کیفیت و با قیمت مناسب به گروه صنعتی رسپینا چوب راشین که یکی از نمایندگی های رسمی ترموود در این زمینه هستند، مراجعه نمایید.
مزایای تایل ترموود
تایل های ترموود دارای مزیت های فراوانی هستند و به دلیل داشتن همین ویژگی ها و مزیت ها این روزها در ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مهم ترین مزیت های تایل ترموود عبارتند از:
- از آن جایی که در ساخت آن ها از زیره های پلاستیکی استفاده می شود دیگر برای نصب کردن نیازی به هیچ نوع زیر سازی ندارند
- دارای روش نصب بسیار ساده ای هستند به طوری که افراد غیر ماهر و تازه کار نیز می توانند به راحتی مراحل نصب آن ها را انجام دهند و به هیچ ابزار آلات نجاری نیز نیازی ندارند
- این تایل های ترموود قابلیت استفاده در محوطه های بیرونی ساختمان را نیز دارند
- تایل ترموود دارای مقاومت بسیار بالایی است زیرا در هنگام ساخت در دما و فشار بالایی قرار گرفته است و رطوبت که یکی از عوامل مهم در کاهش عمر چوب است در آن به حداقل میزان خود رسیده است
- این تایل ها علاوه بر نصب آسان، قابلیت حمل و جا به جایی راحت را نیز دارند
- به دلیل داشتن مقاومت بالا می توان از تایل ترموود در فضاهایی با رطوبت بالا مانند : حمام ، سرویس بهداشتی ، تراس ، بالکن و ... نیز استفاده کرد
- داشتن نصب آسان تایل ترموود تا حد بسیار زیادی باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود
اجزای مورد نیاز برای ساخت تایل ترموود
تایل ترموود از قسمت های مختلفی ساخته شده است که عبارتند از :
چوب ترموود : چوب های مورد استفاده برای ساخت تایل ترموود باید دارای ضخامت 20 میلی متر یا نهایتا 25 میلی متر باشند، زیرا ضخامت بیشتر هنگام بستن پیچ ممکن است باعث ترک خوردن یا شکستن چوب شود.
زیره : یکی از قسمت های مهم تایل ترموود، زیره آن است که معمولا از جنس پلاستیک ساخته می شود.
برای ساخت زیره تایل باید حتما از پلاستیک های با کیفیت استفاده شود زیرا در غیر این صورت زیره فاقد ایمنی و کیفیت خواهد بود.
وزن زیره ها نیز باید به حدی باشد که تحمل بار و فشارهای وارده بر آن را داشته باشد.
پیچ : برای ساخت تایل ترموود و متصل کردن چوب ترمو به زیره پلاستیکی آن باید از پیچ های مخصوصی استفاده شود.
بهتر است برای این منظور از پیچ های گالوانیزه با رنگ کوره ای استفاده شود زیرا زمانی که تایل ترموود به عنوان کفپوش چوبی یا در محیط های دارای رطوبت قرار می گیرد، پیچ ها زنگ نزند و زیبایی کار را از بین نبرد.
ابعاد تایل ترموود
تایل های ترموود معمولا در ابعاد و اندازه های مختلفی بر اساس نیاز و سلیقه مشتری و همچنین نوع استفاده آن ها طراحی و تولید می شوند. معمولا ابعاد استاندارد برای تایل ترموود 5/27*5/27، 30*30 و 40*40 هستند.
باید توجه داشت که اگر تایل ترموود در ابعاد بیشتر از موارد گفته شده ساخته شود ممکن است استقامت لازم را نداشته باشد.
کاربردهای تایل ترموود
از تایل های ترموود در قسمت های مختلفی از ساختمان استفاده می شود مانند:
- استفاده به عنوان کفپوش تایل یا کفپوش ترموود که جایگزین بسیار خوبی برای سیمان و موزاییک در کف سازی یا محوطه های بیرونی ساختمان است. این روزها تایل چوبی کف طرفداران زیادی دارد.
- استفاده جهت ساخت بالکن و تراس ساختمان که ظاهر بسیار زیبایی به آن می بخشد.
- استفاده به عنوان تایل چوبی سقف که باعث زیبایی سقف می شود و همچنین برخی از نمونه های آن دارای طرح های معرق کاری نیز هستند.
- استفاده برای ساخت زیر دوشی در استخرها و حمام ها که از ترموود جنس عش استفاده می شود.
- قابلیت استفاده در فضای بین کابینتی که باعث زیبایی بخشیدن به آشپزخانه می شود.
- استفاده جهت کف سازی فضای سونای خشک به این علت که نصب و جمع آوری آن بسیار راحت و آسان است.
جنس تایل های چوبی از چیست؟
تایل چوبی ترموود معمولا بر اساس نوع درختی که ترموود از آن تولید شده است دارای نمونه های مختلفی است و در بازار وجود دارد.
از مهم ترین انواع تایل چوبی که بیشترین کاربرد را نیز دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تایل ترموود کاج
- تایل ترموود عش
در توضیح این دو نوع باید گفت که تایل های ترموود عش از مقاومت بیشتری نسبت به تایل های ترموود کاج بر خوردار هستند، ولی دارای قیمت گران تری نیز هستند.
تایل چوب پلاست
تایل های چوب پلاست محصولاتی هستند که از پروفیل های چوب پلاستیک N3 ساخته می شوند.
این نوع محصولاتی از نظر ظاهر بسیار شبیه به موزاییک هستند با این تفاوت که جنس آن ها از چوب پلاست است.
موزاییک های ساخته شده از چوب پلاست دارای زیره های پلاستیکی فشرده هستند و از کیفیت بالایی برخوردار هستند. این تایل ها را می توان در زمان کوتاهی نصب و اجرا کرد.
این نوع تایل ها نیز به دلیل داشتن زیره پلاستیکی نیازی به انجام عملیات حرفه ای نصب مانند شاسی کشی و… ندارند و به راحتی می توان آن ها نصب کرد.
تعمیرات و شرایط نگهداری از تایل ترموود
همان طور که گفته شد خرید تایل ترموود جزو مصالح پر کاربرد و دارای نصب آسان از نظر کاربران است.
تایل های ترموود از نظر دوام و طول عمر مانند الوارهای ترموود هستند و در صورتی که موارد ایمنی در نصب و استفاده از آن ها رعایت نشود احتمال آسیب دیدن آن ها افزایش پیدا می کند. رعایت نکات زیر در تعمیرات و نگهداری از تایل ترموود اهمیت زیادی دارد:
- اول از همه باید تایل های ترموود را از مراکز و نمایندگی های معتبر خریداری کرد.
- در انتخاب و خرید تایل ترموود باید این موضوع را حتما در نظر داشت که ضخامت تایل ترموود از 19 یا 20 میلی متر نباید کمتر باشد.
- زیره پلاستیکی تایل باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد لذا باید هنگام خرید جنس زیره تایل از نظر کیفیت بررسی شود.
- پیچ های مورد استفاده برای نصب تایل ترموود باید حتما مخصوص این کار باشند و از جنس گالوانیزه باشند.
- نوع زیر سازی تایل ها باید به نحوی باشد که اگر جریان آب از زیر آن عبور می کند به خوبی به سمت فاضلاب هدایت شود.
- ضروری است که رنگ تایل ترموود باید هر 3 سال یک بار تجدید شود.
- نباید به هیچ وجه روی تایل ها فشارهای زیاد و نقطه ای وارد کرد.