آیا چوب پلاست به اندازه ترموود مقاومت دارد؟

چوب پلاست یا چوب طبیعی

فهرست مطالب

معماری یکی از حوزه های مهمی است که افراد در آن همواره به دنبال روش های مدرن و مواد اولیه بهینه و به روز هستند. پیشرفت های به وجود آمده در صنعت ساختمان سازی در تمام بخش های آن به یک اندازه اعما شده است.

به این معنی که همان طور که طراحی ها و دکوراسیون نسبت به قبل پیشرفت داشته است ، مصالح مورد استفاده برای ساخت و ساز نیز تا حد بسیار زیادی بهینه تر ، جدیدتر و کارآمد تر شده اند. یکی از انواع متریال جدیدی که برای ساختمان سازی استفاده می شود ، چوب است.

این چوب ها در انواع مختلفی تولید شده اند و ویژگی های خاصی دارند که بر اساس نیاز و نوع استفاده انتخاب می شوند. در این مقاله قصد داریم شما را با دو مورد از انواع چوب یعنی چوب طبیعی و چوب پلاست و همچنین مقایسه این دو نوع آشنا کنیم.

برای این که بتوانید بین چوب طبیعی و چوب پلاست بر اساس نیاز خود انتخاب صحیحی داشته باشید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

منظور از چوب طبیعی چیست؟

مقایسه چوب طبیعی و چوب پلاست

چوب طبیعی از گذشته تا کنون مورد علاقه معماران و طراحان ساختمان قرار داشته است. دلیل محبوبیت چوب طبیعی به خاطر داشتن گرمای بصری ، شخصیت بخشیدن و ایجاد جذابیت ظاهری برای یک منظره یا فضای ساختمان و همچنین تزریق انواع بافت بوده است.

به طور کلی می توان گفت چوب طبیعی یکی از ساده ترین مواد و متریالی است که می توان در ساختمان سازی مورد استفاده قرار داد و نه تنها می توان از آن در قسمت های مختلف ساختمان ( چه فضاهای باز و چه فضاهای بسته ) استفاده کرد ، بلکه می توان زیبایی دو چندانی به این فضاها بخشید.

از دیگر ویژگی های چوب های طبیعی می توان به داشتن رنگ های مختلف اشاره کرد که حتی در صورت دلخواه می توان آن ها را با توجه به سلیقه خود به رنگ دیگری نیز درآورد و رنگ آمیزی کرد.

البته در رابطه با چوب های طبیعی این موضوع نیز وجود دارد که چوب های طبیعی در شرایط جوی مختلف به مراقبت هایی نیاز دارند و در برابر آفتاب و رطوبت احتمال آسیب دیدن آن ها وجود دارد.

روش تولید و فرآوری چوب طبیعی

چوب طبیعی

چوب های طبیعی معمولا به دو روش فرآوری و تولید می شوند که عبارتند از : روش اول ، ترمو کردن چوب و حرارت دادن زیاد آن و در نتیجه تبدیل کردن چوب خام به چوب ترموود و روش دوم نیز اشباع کردن چوب ها است.

همچنین می توان گفت که چوب ها بر اساس نوع درخت و همچنین نوع گونه گیاهی آن ها دارای دو نوع چوب های نرم و سخت هستند که کاربرد آن ها نیز بر همین اساس متفاوت است.

به این صورت که چوب های سخت در مواردی استفاده می شوند که چوب باید مقاومت بیش تری داشته باشد. هنگام تولید و فراوری چوب های طبیعی از هیچ نوع رنگی استفاده نمی شوند و تغییرات رنگی که در این چوب ها وجود دارد به سبب ساخته شدن آن ها در حرارت های مختلف است.

به همین دلیل باید برای داشتن مقاومت بهتر و داشتن رنگ های جذاب ، پس از تولید با استفاده از رنگ های مخصوص چوب این محصولات را رنگ آمیزی کرد.

مشخصات و ویژگی های چوب طبیعی

چوب های طبیعی دارای مشخصات و ویژگی هایی هستند که عبارتند از :

منظور از چوب پلاست چیست؟

چوب پلاست

در دهه های اخیر پیشرفت هایی در زمینه تکنولوژیکی ایجاد شده است و باعث شد تا اولین چوب پلاست ها در اوایل دهه 1990 به بازار مصرف عرضه شوند. منظور از چوب پلاست کامپوزیت هایی است که جزو پر طرفدار ترین محصولات جهان محسوب می شود و با استفاده از طیف گسترده ای از مواد اولیه تولید شده است.

به این صورت که مواد اولیه چوب پلاست علاوه بر ترکیبات اصلی آن شامل : PVC ، پودر چوب ، پلی پروپیلین ، الیاف کتان به عنوان پلاستیک و همچنین اتصال دهنده ها است. ترکیب این مواد باعث تولید محصول نوین و با کارایی بالا به نام چوب پلاست یا همان چوب پلاستیک شد.

چوب پلاست ها از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به چوب دارند ولی در زمینه ویژگی ها ، ساختار و میزان مقاومت دارای تفاوت هایی هستند که در برخی زمینه ها باعث برتری آن ها نسبت به چوب طبیعی شده است.

موضوعی که در رابطه با چوب پلاست وجود دارد این است که با وجود این که هزینه های اولیه چوب پلاست نسبت به چوب طبیعی بالاتر است ولی چون هزینه نگهداری و مراقبت از آن پایین است و به مراقبت زیادی نیاز ندارد ، در اولویت استفاده قرار می گیرد. از چوب پلاست نیز مانند چوب طبیعی در قسمت های مختلف ساختمان می توان استفاده کرد.

روش تولید و فرآوری کامپوزیت های چوب پلاست

همان طور که گفته شد کامپوزیت های چوب پلاست با استفاده از گرانول چوب یا همان پودر چوب و ترکیب آن با مواد پلیمری ساخته می شود و می توان آن را در ابعاد و اندازه های مختلف تولید کرد.

این محصول به روش اکستروژن تولید می شود. چوب پلاست بیش تر به شکل پروفیل هایی که دارای ظاهری مشابه چوب طبیعی هستند در رنگ های مختلف به بازار عرضه می شوند.

در هنگام تولید و فراوری چوب پلاست می توان از رنگ های مختلف استفاده کرد و به همین جهت است که این محصول از تنوع رنگی برخوردار است و بعد از ساخته شدن نیازی به رنگ آمیزی مجدد ندارد.

مشخصات و ویژگی های چوب طبیعی

چوب پلاست نیز دارای مشخصات و ویژگی های خاصی است که شامل موارد زیر است :

مقایسه چوب پلاست و چوب طبیعی

در این قسمت قصد داریم به مقایسه چوب پلاست با رقیب طبیعی آن یعنی چوب بپردازیم. هر دوی این محصولات با وجود زیبایی های ظاهری و ویژگی های مثبتی که دارند دارای تفاوت هایی نیز با یکدیگر هستند که زمینه را برای مقایسه آن ها فراهم می کند. در ادامه از جنبه های مختلف چوب پلاست و چوب طبیعی را با هم مقایسه می کنیم :

مقایسه از نظر مشخصات فیزیکی

۱) داشتن قابلیت ارتجاعی

از این نظر می توان گفت که چوب طبیعی قابلیت ارتجاعی بالاتری نسبت به چوب پلاست دارد.

۲) عایق بودن در برابر آب

همان طور که گفته شد امکان نفوذ آب در چوب وجود دارد ولی چوب پلاست در این زمینه مقاومت دارد. پس می توان نتیجه گرفت که چوب پلاست عایق خوبی در برابر نفوذ آب است و این خاصیت در چوب طبیعی بسیار کم است.

۳) داشتن مقاومت در برابر حشرات موذی

برخی از حشرات موذی مانند : موریانه ها و کرم چوب و جوندگانی از این قبیل می توانند باعث آسیب رساندن به بافت چوب شوند و به مرور آن را از بین ببرند. در این زمینه نیز چوب پلاست به دلیل داشتن پلاستیک و برخی مواد افزودنی دیگر در ساختار خود از نفوذ چنین موجوداتی در امان است و مقاومت بالایی در برابر حشرات موذی در مقایسه با چوب طبیعی دارد.

۴) پایداری زیست محیطی

از نظر پایدار بودن در محیط زیست و در شرایط آب و هوایی مختلف چوب پلاست دارای مقاومت بیش تری در مقایسه با چوب طبیعی است که این خود نشان برتری این محصول است.

۵) دارا بودن ایمنی در ساختار

چوب پلاست به دلیل مقاومت بالاتری که نسبت به چوب طبیعی دارد نیز از ایمنی بیش تری در ساختار بهره مند است و می توان گفت برای استفاده محصول ایمن تری به شمار می آید.

۶) داشتن استحکام

از نظر استحکام نیز باید گفت که چوب پلاست از چوب طبیعی محکم تر است و استحکام بیش تری دارد.

۷) داشتن دوام و ماندگاری

همان طور که در موارد قبل نیز اشاره شد ، چوب پلاست از نظر استحکام و مقاومت نسبت به چوب طبیعی در درجه بالاتری قرار دارد به همین دلیل دوام و ماندگاری آن نیز نسبت به چوب طبیعی بیش تر خواهد بود.

مقایسه از نظر مشخصات شیمیایی

۱) غیر سمی بودن

از نظر غیر سمی بودن می توان گفت که هر دوی این محصولات یعنی هم چوب طبیعی و هم چوب پلاست ، غیر سمی هستند و آسیبی به مصرف کننده وارد نمی کنند.

۲) میزان مقاومت در برابر آتش

از آن جایی که چوب طبیعی در اسختار خود مواد افزودنی ندارد ، قابلیت اشتعال بالاتری در برابر آتش دارد و سریع تر از چوب پلاست آتش می گیرد.

۳) سلامت برای مصرف کننده

همان طور که گفته شد چوب پلاست و چوب طبیعی هر دو خاصیت غیر سمی دارند ، ضرری برای سلامت مصرف کننده ندارند و باعث بروز آلرژی یا حساسیت در افراد و حتی کودکان نمی شود.

مقایسه از نظر نصب کردن و نگهداری

۱) هزینه های مربوط به نگهداری

چوب پلاست در مقایسه با چوب طبیعی به صرف هزینه های کم تری برای نگهداری نیاز دارد و از آن جایی که نسبت به چوب طبیعی کم تر دچار آسیب و مشکل می شود ، هزینه های نگهداری آن نیز کم تر است.

۲) نیاز به تعمیر کردن

: همان طور که می دانید چوب پلاست مقاومت و استحکام بیش تری در برابر چوب طبیعی دارد و به همین دلیل کم تر دچار خرابی و آسیب می شود و در نتیجه در مقایسه با چوب طبیعی کم تر نیاز به تعمیر کردن دارد.

۳) قابلیت کار کردن با ابزار چوب

در این رابطه هر دو محصول دارای قابلیت یکسانی از نظر کار با ابزار چوب دارند و از این نظر مشکلی برای کاربر و استفاده کننده ایجاد نمی کند.

نتیجه گیری

همان طور که گفته شد مصالح مورد استفاده برای ساخت و ساز دارای انواع مختلفی هستند و روز به روز با پیشرفت هایی روبرو می شوند که باعث شده نه تنها طراحی های جدیدی به ساختمان سازی اضافه شود ، بلکه مصالح و متریال مورد استفاده در ساخت و ساز نیز پیشرفت کند. یکی از این متریال که از نظر زیبایی شناختی و سازگاری و تطابق با محیط زیست بسیار مورد توجه است چوب ها هستند. البته باید گفت این مواد دارای انواع مختلفی هستند و ساختار های مختلفی دارند. دو نمونه از رایج ترین آن ها که می تواند دو دسته بندی اصلی نیز محسوب شود ، چوب های طبیعی و چوب پلاست ها هستند. در این مقاله قصد بر این بود ضمن ارائه توضیحات مختصری در رابطه با چوب های طبیعی و چوب پلاست یا همان چوب پلاستیک شما را با تفاوت های این دو محصول آشنا کرده و در پایان مقایسه ای نیز روی جنبه های مختلف روی این محصول انجام دادیم.
هم اکنون شما می توانید با استفاده از این اطلاعات و توضیحات ارائه شده و بر اساس نیاز و بودجه ای که در اختیار دارید ، چوب طبیعی یا چوب پلاست را برای استفاده انتخاب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
آخرین نوشته ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info