بهترین و ارزانترین نما برای ساختمان و خانه های ویلایی چیست؟

انواع نمای ساختمان

فهرست مطالب

یکی از مهم ترین بخش هایی که وجود و توجه به آن در هر ساختمانی ضروری و لازم است، نمای ساختمان است. نمای هر ساختمان به منزله یک پوسته بیرونی و به عبارتی ظاهر ساختمان است و سبک و طراحی آن نقش بسیار مهمی در ایجاد زیبایی و جذابیت ساختمان دارد.

به همین برای ساخت آن باید به نکات زیادی توجه کرد و مصالح مورد استفاده برای ساخت بهترین نما برای ساختمان را با دقت و وسواس فراوانی و بر اساس شرایط آب و هوایی ( محیطی ) و نوع ساختمان انتخاب کرد.

انجام این کار و به عبارتی اجرای نمای ساختمان باید با استفاده از بهترین مصالح و توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود تا ساختمان دوام بالاتری داشته باشد و از مقاومت لازم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار باشد. نمای بیرونی در هر ساختمان به منزله یک پوشش محافظ برای آن است که علاوه بر این محافظت، نقش بسیار زیادی در زیبایی دارد.

در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی انواع نماهای ساختمانی و بیان ویژگی های مربوط به هر کدام، ملاک های لازم برای انتخاب بهترین نما ساختمان را به شما معرفی کنیم. پس برای آشنایی با این اطلاعات تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

دلیل اهمیت نما ساختمان

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد نمای ساختمان یکی از مهم ترین بخش های هر ساختمان ( چه مسکونی و چه تجاری ) محسوب می شود. به عبارت دیگر با استفاده از نمای ساختمان می توان به آن شخصیت بخشید و ساختمان را بر اساس نمای مورد استفاده برای آن مورد قضاوت انجام داد.

به طور کلی می توان گفت طراحیکردن یک نمای مناسب برای هر ساختمان برای طراحان آن از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا هر طراح با استفاده از این روش می تواند نهایت هنر، مهارت و خلاقیت خود را به رخ دیگران و بینندگان بکشد و با استفاده از یک طراحی زیبا و منحصر به فرد، خاص بودن ساختمان را به دیگران نشان دهد. از طرف دیگر باید گفت که نمای ساختمان می تواند بر روی عملکرد ساختمان نیز موثر باشد.

نمای ساختمان
نما ساختمان

همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که با انتخاب کردن مصالح و متریال مناسب برای ساخت نمای ساختمان می توان تا حد بسیار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و جلوی هدر رفتن انرژی را گرفت.

انواع بهترین نمای ساختمان و ویژگی های هر کدام

همان طور که در بخش های قبل اشاره شد امروزه بر اساس نوع کاربرد ساختمان ، می توان نمای آن را با استفاده از متریال و مصالح گوناگونی اجرا و پیاده سازی کرد. در ادامه 6 مورد از مهم ترین و رایج ترین نمونه های مورد استفاده از نماهای ساختمانی را همراه با مزایا و معایب هر کدام برای شما بیان می کنیم که عبارتند از :

۱) نمای ترموود یا نمای چوبی ساختمان

چوب ترموود یکی از انواع چوب های فرآوری شده است که دارای مقاومت فراوانی است و از آن برای ساخت نمای ساختمان استفاده می شود.

این چوب پر کاربرد دارای ویژگی های برجسته ای است که سبب شده به یک متریال محبوب برای ساخت نما ساختمان تبدیل شود.

چوب ترموود این قابلیت را دارد تا در شرایط آب و هوای مختلف ، در برابر حرارت و پوسیدگی ، در مقابل نفوذ آب و حشرات و … مقاومت لازم را داشته باشد و از پایداری و دوام خوبی برخوردار باشد.

استفاده از ترموود جلوی زیبا و جذابی به ساختمان می بخشد و یکی از پر طرفدار ترین نماهای چوبی در سراسر جهان به شمار می آید و به عبارت دیگر یک سبک مدرن محسوب می شود.

نمای ترموود
چوب نمای ساختمان ترمووود
نمای ساختمان با چوب ترموود
نمای ساختمان ترمووود
مزایای نمای ترموود

همچنین مشاهده کنید : قیمت چوب ترموود برای نما

معایب استفاده از نمای ترموود

۲) نمای چوب پلاست یا کامپوزیت ساختمان

یکی دیگر از مصالح مدرن و پرطرفدار برای ساخت نماهای ساختمان، کامپوزیت ها یا چوب پلاست ها هستند.

کامپوزیت از جنس پلی اتیلن ساخته می شوند و از قابلیت شکل پذیری بالایی برخوردار هستند به همین جهت می توان برای ساخت قسمت های مختلف نما با انواع مدل ها از آن ها استفاده کرد.

نمای چوب پلاست یا کامپوزیت نیز مانند ترموود از مقاومت بسیار بالایی در شرایط محیطی مختلف برخوردار است و دوام و پایداری زیادی دارد.

همچنین این نما شباهت بسیار زیادی به چوب طبیعی دارد و به دلیل داشتن بافتی شبیه چوب ، حسی مشابه نمای چوبی را به بیننده القا می کند.

این نوع از نما ساختمان گزینه بسیار مناسبی برای نمای ساختمان های تجاری و مسکونی به شمار می آید.

نمای چوب پلاست
چوب پلاست نما
چوب پلاست نمای ساختمان
نمای ساختمان چوب پلاست
مزایای نمای چوب پلاست یا کامپوزیت

همچنین مشاهده کنید : قیمت و هزینه چوب پلاست برای نما

معایب استفاده از نمای چوب پلاست یا کامپوزیت

۳) نمای آجری ساختمان

با استفاده از نماهای آجری می توان فضایی زیبا و دلچسب برای ساختمان ایجاد کرد که علاوه بر داشتن زیبایی و القای حس سنتی، دارای ضریب انتقال حرارتی پایینی است که تاثیر بسیار زیادی در عایق حرارتی ساختمان و جلوگیری از هدر رفت انرژی می شود.

آجرهایی که برای ساخت نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند و در رنگ ها و ابعاد مختلفی در کوره های مخصوص آجر پزی تولید می شوند.

این آجرها دارای جنس کاملا نسوز هستند که ایمنی ساختمان را بالا می برند. برای ساخت نمای آجری ، این آجرها را با استفاده از ملات مخصوصی که از ترکیب آب و سیمان و ماسه تشکیل شده است در کنار یکدیگر قرار می دهند.

نمای آجری
شستشوی نمای آجری
طراحی نمای آجری سنتی
نماي ساختمان آجر نما
مزایای نمای آجری
معایب ساخت نمای آجری

۴) نمای سنگی ساختمان

یکی از پر کاربرد ترین متریالی که برای ساخت و تزئین نماهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، سنگ نام دارد.

استفاده از سنگ از گذشته های دور تا به امروز ادامه داشته و به دلیل داشتن تنوع زیادی که سنگ های مورد استفاده برای نمای ساختمان دارند ، توانسته اند به یک محصول پر کاربرد تبدیل شوند.

برای اتصال سنگ های مختلف به نمای ساختمان از یک ملات استفاده می شود و در نتیجه سطح صاف و سطحی را ایجاد می کند.

همچنین می توان نماهایی با زاویه های مختلف و اشکال هندسی گوناگون را نیز با استفاده از سنگ ایجاد کرد.

نمای سنگی
نمای سنگ دیوار بیرونی حیاط
نمای سنگ ساختمان یک طبقه ساده
نمای سنگی ساختمان مسکونی
مزایای نمای سنگی
معایب استفاده از نمای سنگی

۵) نمای سیمانی ساختمان

بر خلاف آن چه که به نظر می رسد، سیمان یکی از پر طرفدار ترین و پر استفاده ترین مصالح برای ساخت نماهای مسکونی محسوب می شود.

این نوع از نماهای ساختمان مقاومت بنا را افزایش می دهند و به حفظ دوام و پایداری آن کمک فراوانی می کنند.

از جمله ویژگی های برجسته نماهای سیمانی می توان به این مورد اشاره کرد که سیمان این قابلیت را دارد که پس از اجرا به هر رنگی که مد نظر باشد در بیاید و رنگ آمیزی شود.

البته باید این نکته را نیز بیان کرد که این نوع از نما در صورتی که رنگ آمیزی شود، پس از گذشت مدتی رنگ آن پوسته پوسته خواهد شد و از بین خواهد رفت که این موضوع یک مشکل برای نماهای سیمانی به شمار می آید.

نمای سیمانی
سیمان کاری نما
نمای ساختمان سیمانی
نمای سیمانی ساختمان ویلایی
مزایای نمای سیمانی
معایب استفاده از نمای سیمانی

۶) نمای شیشه ای ساختمان

همان طور که می دانید شیشه یکی از ابزارها و مصالح تزئینی است که از آن به منظور ساخت نمای ساختمان و زیبا سازی ظاهری ساختمان استفاده می شود.

از جمله مهم ترین ویژگی های نماهای شیشه ای این است که علاوه بر این که باعث زیبایی ظاهر ساختمان می شود، می تواند به راحتی نور درون ساختمان را نیز تامین کند.

البته باید در انتخاب شیشه مناسب برای نمای ساختمان دقت لازم را اعمال کرد و از شیشه هایی استفاده کرد که عایق صوتی و حرارتی باشند و از کیفیت لازم برخوردار باشند.

برای این منظور امروزه از شیشه های دو جداره یا سه جداره که دارای جنس نشکن هستند استفاده می شود و در اکثر ساختمان های جدید و مدرن ، بخش بزرگی از نمای ساختمان به شیشه اختصاص پیدا می کند.

البته باید توجه داشت که استفاده از نماهایی که تماما از جنس شیشه هستند می توانند تا حد زیادی انرژی موجود را هدر دهند و سبب اتلاف انرژی شوند.

نمای شیشه ای
نمای ساختمان شیشه ای
نمای شیشه ای ساختمان
نمای شیشه ای کرتین وال
مزایای نمای شیشه ای
معایب استفاده از نمای شیشه ای

ملاک های انتخاب بهترین نما برای ساختمان

نمای چوبی

همان طور که می دانید برای ساخت نما ساختمان های مختلف نمی توان فقط از یک نوع مصالح استفاده کرد و باید به عوامل مختلفی برای انتخاب یک نمای مناسب برای ساختمان توجه کرد.

به عبارت دیگر نمایی که برای یک ساختمان مسکونی در نظر گرفته می شود نمی تواند با نمای ساختمان های تجاری یکسان باشد.

به طور کلی برای انتخاب بهترین نما برای ساختمان باید ملاک ها و عوامل مختلفی را در نظر گرفت تا نه تنها باعث جذابیت ساختمان شود، بلکه دوام و مقاومت آن نیز افزایش پیدا کند.

برخی از مهم ترین ملاک های انتخاب بهترین نما برای ساختمان عبارتند از :

یکی از مهم ترین ملاک ها برای انتخاب نما توجه به نوع معماری ساختمان هایی است که در اطراف قرار دارند. به این معنی که همان گونه که اجرای نمای آجری برای یک بافت مدرن مناسب نیست، نمی توان در یک بافت سنتی نیز ساختمان هایی با نمای تماما شیشه ساخت.

در انتخاب بهترین نما برای ساختمان باید به این موضوع توجه شود که از متریالی استفاده شود که دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد و با گذشت زمان کیفیت خود را از دست ندهد. به عبارت دیگر از مقاومت لازم در برابر شرایط محیطی موجود برخوردار باشد.

از جمله مهم ترین موارد که در انتخاب و اجرای نمای ساختمان باید به آن توجه شود، استفاده از جدیدترین متدهای طراحی جهان است. زیرا هر ساختمان قبل از هر چیز بر اساس نمای آن مورد سنجش قرار می گیرد.

از دیگر عوامل مهم برای انتخاب نمای ساختمان ، توجه به سرعت و سهولت اجرای نما است. به این ترتیب می توان به راحتی در زمان و هزینه صرفه جویی کرد. یکی از مناسب ترین متریال برای نمای ساختمان از نظر هزینه نیز همان طور که گفته شد، نمای چوب پلاست یا کامپوزیتی است.

از موارد مهمی که در انتخاب متریال نما باید به آن توجه ویژه ای شود، غیر قابل اشتعال بودن آن است. به این معنی که در مواجهه با آتش دچار آسیب نشود و در نتیجه از نفوذ آتش به داخل ساختمان جلوگیری کند.

یکی دیگر از ملاک های مهم در مورد نمای ساختمان، ضد زلزله بودن آن است. به این معنی که مصالح به کار برده شده در نما در اثر زلزله از نما کنده نشود و خسارت های مالی و جانی ایجاد نشود.

از دیگر ملاک های مهم برای نمای ساختمان، عایق بودن از نظر صدا و حرارت است که می تواند تا حد بسیار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کند.

همان طور که می دانید بهترین نما برای یک ساختمان، نمایی است که وزن کمی دارد و سبک باشد. این کم بودن وزن نما موجب ایمنی ساختمان نیز می شود به این صورت که در هنگام وقوع زلزله اگر وزن نمای ساختمان کم نباشد، ممکن است در اثر ریزش خسارت ها و آسیب هایی را ایجاد کند.

نتیجه گیری

همان طور که در این مقاله به آن اشاره شد، نما ساختمان یکی از مهم ترین بخش های هر نوع ساختمانی است و به منزله یک معرف برای ساختمان محسوب می شود؛ زیرا بیننده در وهله اول متوجه نمای ساختمان می شود و از این طریق در رابطه با آن قضاوت می کند. همچنین در این مطلب با انواع نماهای ساختمان و مزایا، معایب و ویژگی های مربوط به هر کدام آشنا شدید و اکنون می دانید که بهترین نما برای ساختمان با توجه به ملاک ها و معیارهای مختلفی انتخاب می شود و نمی توان برای ساخت نمای همه ساختمان ها از یک نوع نما استفاده کرد. به طور کلی و با توجه به مواردی که بیان شد می توان این طور نتیجه گرفت که نمای ترموود و نمای چوب پلاست ( کامپوزیت ) جزو بهترین ، پرکاربرد ترین و سازگار ترین نماهای ساختمانی برای انواع ساختمان ها و شرایط آب و هوایی مختلف هستند و به دلیل داشتن زیبایی دو چندان نسبت به نماهای دیگر و همچنین برخورداری از ویژگی های برجسته امروزه طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند.
شما می توانید برای داشتن ساختمانی با یک سبک نمای مدرن یکی از این دو نوع نمای ساختمانی ( نمای ترموود و نمای چوب پلاست ) را به عنوان بهترین نما برای ساختمان خود انتخاب کرده و جلوه جذابی را به ساختمان مورد نظر خود ببخشید.

برای خرید ترمووال و دریافت اطلاعات بیشتر به سایت مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
رسپیناوود1

گروه صنعتی رسپینا چوب راشین

۰۲۱۲۲۷۳۴۹۹۸ / ۰۲۱۲۲۲۳۱۲۵۳ / ۰۹۱۲۲۲۴۴۱۲۸

<< لیست قیمت چوب ترموود فنلاندی >>

نرخ (قیمت روز یورو)

قیمت

مقطع

جنس

836,000

27 یورو

16*92  - 118 SHP

فنلاندی

490,000

29 یورو

16*92  UTV

فنلاندی

992,000

32 یورو

19*92  - 95 SHP 118

فنلاندی

1,116,00 

36 یورو

20*140  UTV

فنلاندی

1,300,000

42 یورو

26*92 * 118 SHP

فنلاندی

1,900,000

62 یورو

42*42  - 92 - 68

فنلاندی

2,000,000

65 یورو

42*140

فنلاندی

شرکت بازرگانی رسپیناوود راشین ترموود فنلاند ترموود فنلاند.

طراحی ، فروش و اجراء تخصصی نمای بیرونی ساختمان با چوب های فرآوری شده ترموود فنلاندی و ایرانی و چوب پلاست بدون واسطه با نصاب و جوشکار سراسر کشور.

www.respinawood.info