یه عبارت دیگر می توان گفت که، ترمووود دارای کاربردهای فراوانی است و در این مقاله نیز قصد داریم ضمن آشنایی شما با این نوع چوب مقاوم، به این سوال پاسخ دهیم که، موارد استفاده چوب ترموود بیشتر در کجاها است ؟
پس برای آشنایی با این اطلاعات تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
یکی از انواع چوب های مقاومی که در سال های اخیر، در ساختمان سازی و ساخت دکوراسیون مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، چوب ترموود است.
این نوع چوب از ویژگی های منحصر به فرد و خاصی برخوردار است که می تواند نظر هر مخاطبی را به سمت خود جلب کند.
از جمله ویژگی های برجسته این محصول می توان به داشتن مقاومت بالا در برابر شرایط و عوامل مختلف، عایق بسیار خوبی برای دما و رطوبت، مقاومت در برابر رطوبت و آب، مقاومت در برابر نفوذ حشرات و… اشاره کرد.
این ویژگی ها باعث شده تا از این محصول تولیدی استفاده های فراوانی در ساختمان سازی شود و بتوان از آن در تمامی قسمت های ساختمان به نحوی استفاده کرد.
ترموود چه نوع چوبی است؟
به بیان ساده می توان گفت که ترموود یک محصول ساخته شده از جنس چوب است که فرایند تولید آن، در دمای بالا انجام شده به طوری که در دمایی بین 180 تا 215 درجه سانتی گراد قرار می گیرد و در نهایت با استفاده از بخار و گردش هوا خشک می شود.
این شرایط باعث می شود تا چوب ترمو در برابر عواملی مختلفی مانند: سرما، گرما، رطوبت، بارندگی، حشرات و هر نوع عامل محیطی و شرایط خاص مقاومت بالایی داشته باشد و به همین جهت بتوان از آن برای ساخت فضاهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.
چوب ترمو وود در برابر دمای بالا به رنگ تیره در می آید و تفاوت های دمایی هنگام ساخت می تواند، موجب ایجاد رنگ های مختلف در چوب ترموود شود و همین موضوع باعث می شود که این چوب در رنگ های مختلفی وجود داشته باشد به طوری که در برخی موارد حتی به رنگ آمیزی نیازی ندارد.
به طور کلی می توان گفت در فرایند ساخت ترموود، هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نمی شود و به همین جهت یک چوب کاملا طبیعی محسوب می شود و هیچ نوع حساسیت یا آلرژی برای افراد ایجاد نمی کند، و حس آرامش و حضور در طبیعت را به افراد انتقال می دهد.
کاربردها یا موارد استفاده چوب ترموود
همان طور که گفته شد چوب های ترموود دارای کیفیت ایده آل و مناسبی هستند و می توان از آن ها در بخش های مختلفی از ساختمان استفاده کرد.
به عبارت دیگر کیفیت این نوع چوب و مقاومت بالای آن سبب شده، تا کاربردهای زیادی را در بخش های مختلف زندگی داشته باشد.
برخی از مهم ترین این کاربردها و موارد استفاده عبارتند از :
۱) چوب ترموود عایق بسیار خوبی برای گرما و سرما محسوب می شود و به همین جهت می توان از آن به عنوان کفپوش، دیوار پوش و پوشش سقف ها استفاده کرد.
۲) از چوب ترموود می توان برای ساخت دستگیره های در استفاده کرد.
۳) چوب ترموود عایق صوتی بسیار مناسبی است و می تواند به خوبی سر و صدا را جذب کرده و محیط آرامی را ایجاد کند.
۴) چوب ترموود می تواند عایق مناسبی برای جلوگیری از عبور جریان الکتریسیته باشد.
۶) با استفاده از چوب ترموود می توان درب و پنجره های با کیفیتی تولید کرد.
۷) از این چوب می توان برای تولید قرنیز استفاده کرد.
۸) با استفاده از چوب ترموود می توان نمای چوبی برای ساختمان ها ساخت.
۹) چوب های ترموود به دلیل داشتن مقاومت بالا برای ساخت پله و نرده های آن نیز به کار می روند.
۱۰) ترموود مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارد به همین جهت برای ساخت فضای اطراف استخر و اتاق سونا گزینه مناسبی است.
۱۱) از چوب ترموود می توان برای ساخت مبلمان استفاده کرد.
۱۲) فضای روف گاردن و تراس و بالکن را می توان با چوب ترموود به شکل زیبایی طراحی کرد.
۱۳) از این نوع چوب در ساخت پارتیشن های جدا کننده نیز استفاده می شود.
۱۴) با چوب ترموود می توان گلدان ها یا فلاورباکس های زیبایی برای ساختمان درست کرد.
تفاوت ترموود با چوب معمولی
با توجه به مواردی که گفته شد مشخص می شود که چوب ترموود با چوب های معمولی تفاوت هایی دارد، که برخی از مهم ترین این تفاوت ها را می توان در موارد زیر خلاصه کرد :
- چوب های ترموود نسبت به چوب های معمولی از مقاومت بیش تری برخوردار هستند، به همین جهت می توانند شرایط مختلف آب و هوایی و محیطی را تحمل کنند
- چوب های ترموود طی فرایند ساخت سازگاری بیش تری را با محیط زیست پیدا می کنند، که این سازگاری در چوب های طبیعی کم تر است
- رطوبت های موجود در چوب ترموود هنگام ساخت از بین می رود و به همین دلیل در برابر پوسیدگی و فرسایش از چوب معمولی مقاوم تر است
- چوب ترموود در برابر تاب برداشتن یا خمیدگی بسیار مقاوم تر از چوب معمولی است.
- از آن جایی که در چوب ترموود هیچ گونه صمغی وجود ندارد و در اثر حرارت صمغ موجود در آن خشک شده است، نسبت به چوب معمولی در برابر نفوذ حشرات مقاوم تر است.
- همچنین خارج شدن صمغ از چوب ترموود باعث می شود که وزن آن ها نیز در مقایسه با چوب معمولی بسیار سبک تر باشد.
- چوب های معمولی به این دلیل که در بافت آن ها رطوبت وجود دارد در اثر شستشو، آب جذب می کنند و در نتیجه پوسته پوسته می شوند و ترک می خورند، اما چوب های ترموود در برابر نفوذ آب مقاومت بسیار بالای دارند
نتیجه گیری
همان طور که در این مقاله اشاره شد، یکی از انواع چوب هایی که برای ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و دارای ویژگی های برجسته فراوانی است، چوب ترموود و ترموود فنلاند است.
این چوب طی فرایندهای خاصی تحث تاثیر گرما و حرارت بالا تا 215 درجه سانتی گراد قرار می گیرد و بدون استفاده از هیچ نوع ماده شیمیایی، یک چوب مقاوم و با دوام تولید می شود.
چوب ترموود ویژگی ها و مزایای فراوانی دارد از جمله: مقاومت در برابر آب، رطوبت، گرما و سرما، حشرات و موریانه ها و… که باعث شده بتوان از این نوع چوب برای ساخت قسمت های مختلف ساختمان ( فضاهای داخلی و خارجی ) بهره گرفت.
به همین جهت چوب های ترموود دارای موارد استفاده و کاربردهای فراوانی هستند که باعث شده از چوب های معمولی موجود در بازار، متمایز شوند و استفاده از آن ها علاوه بر ایجاد حس آرامش و زیبایی، خطری برای سلامتی افراد نخواهد داشت و یک محصول کاملا ایمن محسوب می شود.
هدف این مقاله نیز آشنایی شما با کاربردهای چوب ترموود بود و این که بدانید چوب ترموود بیشتر در کجاها استفاده می شود.